Češka: Jedovnice 6. 10. 2023 in Brno 7. 10. 2023
 
🎼🎵Sodelovanje pevskih zborov iz 🇸🇮Slovenije in 🇨🇿Moravske je postalo močna češko-slovenska vez na področju kulture in tradicionalna vsakoletna prireditev v organizaciji Češko-slovenskega društva iz Brna in tamkajšnjega Vachovega zbora moravskih učiteljic.
V zaključku letošnjega, že 9. srečanja moravskih in slovenskih pevskih zborov sta minuli konec tedna potekala dva koncerta: 6. oktobra v Jedovnicah in 7. oktobra v Brnu.
Iz Slovenije smo pripotovali člani Mešanega pevskega zbora AmorVincit iz Nove Gorice in Vokalna skupina Alikvot iz Postojne.
Češko stran so zastopali: Vachov zbor moravskih učiteljic, Ženski pevski zbor Píseň Jedovnice in Carpediem iz Letovic.
V Jedovnicah sta se koncerta udeležila ter zbore in publiko pozdravila občinska svetnika Jarmila Stehlíková in Josef Plch.
Na zaključnem koncertu v Brnu je publiko pozdravila tudi častna konzulka Republike Slovenije v Brnu Andrea Ungerová.
 
Veselimo se jubilejnega 10. srečanja naslednje leto v Sloveniji, ko bomo spet lahko skupaj prepevali Slovenija, odkod lepote tvoje!
 
Srečanje sta organizirala Češko-slovensko društvo iz Brna in Vachov zbor moravskih učiteljic iz Brna ob podpori Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu ter lokalnih partnerjev. Častna pokroviteljica je bila slovenska veleposlanica na Češkem Tanja Strniša.
 

 

Skip to content