29. 1. 2023 Pliberk Farna cerkev

Slovenski sinovi in hčere vam pošiljamo pliberške utrinke!

Na nedeljskem koncertu v napolnjeni pliberški farni cerkvi so v pozdrav zapeli domači pevci MoPZ Foltej Hartman. Sledil je nastop pevk in pevcev zbora AmorVincit iz Nove Gorice in vokalne skupine Oktakord iz Celovca. Na koncertu pod geslom »Utrinki božične dediščine« smo predstavili sodobnejše in starejše adventne in božične pesmi.

Tako pravijo o nas v tedniku Novice, ki izhaja v Celovcu, pa še:

“Zbor iz Nove Gorice je pliberške poslušalce med drugim navdušil s koroško »pesmijo od rojstva« izpod peresa globaškega bukovnika Franca-Ledra Lesičjaka. Po koncertu so bili pevci in pevke vabljeni na skupno kosilo k Lovru Güntherju. Po kosilu jih je Raimund Grilc vodil po Pliberku in jim predstavil mesto kulture. V imenu prireditelja SPD Edinost Pliberk se je Boris Sturm zahvalil sponzorjem in domačemu župniku Ivanu Olipu, ki je omogočil koncert v pliberški farni cerkvi. Izkupiček dobrodelnega koncerta je bil 985 evrov, z denarjem bodo podprli otroke, ki potrebujejo pomoč. »Hvaležni smo za topel sprejem, počutili smo se zelo dobro in se srečni vrnili domov,« je povedala zborovodkinja »AmorVincit« Ingrid Kragelj. V svojih vrstah imajo tudi pevca iz Nigerije, Rowlanda, ki je na izletu v Pliberku prvič v življenju videl sneg.”

Najlepša hvala organizatorjem 📌 SPD Edinost v Pliberku in sodelujočima pevskima zasedbama 🎵 Mopz Foltej Hartman iz Pliberka in vokalni skupini 🎵 Oktakord iz Celovca!
💛 “Čarobno doživetje seva globoko v srce in dušo!” 💛

Koncert v farni cerkvi v Pliberku: Obisk iz Nove Gorice

Koncert-v-farni-cerkvi-v-Pliberku_-Obisk-iz-Nove-Gorice-NOVICE.at_Download
Skip to content